Advies & Ondersteuning

Advies & Ondersteuning

Om goed onderwijs mogelijk te maken leveren ook veel collega’s achter de schermen een bijdrage. Zij werken dagelijks samen met het onderwijs mee aan het succes van onze (toekomstige) professionals. Vanuit verschillende afdelingen werken zij o.a. aan kwaliteit en innovatie van de lessen, maar zorgen ook voor de veiligheid en een prettige leer- en werkomgeving voor onze studenten en collega’s.

Zowel in het onderwijs als in de staf kun je aan de slag op het gebied van (project)management, advies, ondersteuning, beleid en administratie.

HRM

De afdeling HRM biedt ondersteuning aan alle onderdelen van de STC-organisatie. De afdeling bestaat uit twee teams: het HRM Serviceteam en het team HRM adviseurs. Met elkaar zijn wij verantwoordelijk voor het aantrekken, selecteren, belonen, beoordelen en ontwikkelen van medewerkers. Wij dragen bij aan de organisatieveranderingen en zijn sparringpartner op het gebied van strategisch personeelsbeleid, employer branding, duurzame inzetbaarheid en (leiderschaps)ontwikkeling.
Wij streven naar stimulerende werkomgeving die ruimte biedt voor persoonlijke ontwikkeling en verantwoordelijkheid.

 

Communicatie

De afdeling Communicatie biedt ondersteuning aan alle onderdelen van de STC-organisatie. Ons team bestaat uit adviseurs, voorlichters en een traffic medewerker. Wij zijn verantwoordelijk voor werving en voorlichting voor alle opleidingen binnen onze verticale vakinstelling. Hoe we dat doen? Onder andere door alle informatie over onze opleidingen te delen via social media, on- en offline kanalen en het organiseren van open dagen, beurzen en andere evenementen. Daarnaast bewaken en versterken we de reputatie van de organisatie en houden we ons bezig met het bevorderen van de relatie tussen organisatie, externe stakeholders en collega’s onderling. Ook ondersteunen we het College van Bestuur, directieleden en (project)managers bij het realiseren van hun communicatiedoelstellingen.

Facilitair

Werken en leren in een prettige en veilige leeromgeving; Daar maken wij ons hard voor! Ons team is actief op al onze locaties en zorgt ervoor dat de schoonmaak, repro en het groot en klein onderhoud geregeld wordt. Daarnaast verzorgen wij de inkoop en adviseren wij bij diverse nieuw- en verbouw projecten. De studenten van het STC krijgen praktijklessen aan boord van onze opleidingsschepen en ook deze schepen hebben wij in beheer. In 2022 krijgen wij een nieuw, herkenbaar en duurzaam opleidingschip ''Ab Inito' . Wij zorgen er straks voor dat zij een behouden vaart heeft. Kortom, aan veelzijdigheid geen gebrek bij ons facilitaire team.

Innovatie & Onderwijsontwikkeling (I&O)

Onze afdeling heeft twee teams die vol enthousiasme, samen met het onderwijs, werken aan toekomstbestendig onderwijs binnen het STC. Team “Innovatie project management” houdt zich bezig met projecten om o.a. groene of digitale innovaties uit de branches waar we voor opleiden toe te passen.  We hebben veel contact met het bedrijfsleven en andere internationale stakeholders om deze projecten te realiseren. Wellicht heb je al eerder gehoord van “Skillsea”, “Competing”, “Samen Sterk voor de Toekomst voor Rotterdam Zuid” en “Plant of the future”. Team “Onderwijs” houdt zich naast de onderwijskwaliteit binnen het STC ook bezig met het onderwijs van de toekomst binnen het STC. Zo zijn de teamleden onderwijskundig onderlegd en inspireren, motiveren en ondersteunen zij opleidingen en docenten bij het verbeteren van hun onderwijs. Daarbij werken ze aan bijvoorbeeld passende trainingen voor docenten en onderwijsteams en dragen ze bij aan innovatieve curricula en de daarbij horende leermiddelen. Op deze manier houden we ons mooie vakonderwijs, waarop we zo trots zijn, up-to-date!

ICT

Een klas zonder digibord is natuurlijk niet meer van deze tijd, maar wat nou als dit digibord niet werkt en je net met je les wilde beginnen en de studenten al lichtelijk onrustig beginnen te worden? Stress! Vanuit IT infra weten wij hier wel raad mee! Wij helpen je de rust bewaren en zorgen ervoor dat jouw probleem zo snel mogelijk opgelost wordt. Dit gebeurt soms op afstand vanaf de 14e verdieping op de Lloydstraat, maar soms ook op jouw eigen locatie. Het werken in MS Teams en in applicaties is tegenwoordig niet meer weg te denken. Ons team zorgt er dagelijks voor dat iedereen up and running is. Daarnaast ondersteunen we alle collega’s op het gebied van netwerk-, systeem- of werkplek problemen. Vanuit ontwikkeling en beheer wordt er druk geprogrammeerd en worden allerlei diverse applicaties onderhouden. Onze trots, de simulatoren, moeten natuurlijk ook geïnstalleerd en onderhouden worden en daar weten wij vanuit ICT wel raad mee! We adviseren onze collega’s over het realiseren van de beste ICT oplossingen en we weten alles van beheer, beleid en ontwikkeling.

Begeleiding

Ieder mens heeft het recht om herkend en erkend te worden. In staat te worden gesteld te groeien, kansen te ontdekken en zich te ontwikkelen. Vanuit deze gedachten werken wij dagelijks met ons teams van specialisten en helpen wij onze studenten en leerlingen zich voor te bereiden op een baan binnen de scheepvaart, transport en havenindustrieel complex. Dat iedereen uniek is weten wij als geen ander! Waar de een met gemak door de opleiding gaat, loopt de ander tegen diverse problemen aan. Dit varieert van problemen op school, een moeilijke thuissituatie tot aan bijvoorbeeld dyslexie en autisme. Wij gaan samen met de student/leerling, de docent en studieloopbaanbegeleider aan de slag om de ondersteuningsbehoefte in kaart te brengen en passende begeleiding te bieden. Ons hart gaat sneller kloppen als we zien dat de leerlingen en studenten hun diploma behalen en met een goed gevoel het STC verlaten.

Financiën

Vanuit Financiën regelen wij alles rondom de administratie van onze leerlingen. Daarnaast beheren wij de facturatie, stellen rapportages op en brengen wij de financiële kaders voor zowel het onderwijs als de overige afdelingen in kaart. Zo kunnen wij de organisatie, met al haar verschillende non-profit en commerciële entiteiten, goed voorzien van ondersteuning en advies. Subsidieverantwoordingen, financieringen, (internationale) regelingen, bancaire zaken, fiscaliteit en control, liquiditeitsprognoses, business cases & begrotingen, jaarrekeningen; Wij draaien onze hand er niet voor om! Met elkaar zijn we verantwoordelijk voor het financiële beleid van de hele organisatie. Daarnaast verzorgen wij de leerling-administratie en het beheer van ons leerling-systeem Magister.

 

Bestuursbureau

Juridische ondersteuning nodig? Of wil je meer weten over de kwaliteit van ons mooie onderwijs? Bij ons ben je aan het goede adres! Bij het bestuursbureau komt alles bij elkaar. We leggen de verbinding tussen bestuur, beleid en uitvoering en soms halen we juist weer knopen uit elkaar. We voeren het secretariaat voor ons College van Bestuur en zorgen er onder andere voor dat zij elke dag hun agenda’s soepel doorlopen en dat zij de juiste strategische informatie tot hun beschikking hebben. Vertrouwelijkheid en discretie is ons vak!

 

Over het STC     

Het STC is als onderwijsinstelling een begrip in de wereld van scheepvaart, transport, logistiek en de procesindustrie. Iedereen, van jong tot oud, is bij ons welkom voor een opleiding of training. Docenten met specifieke vakkennis spelen een belangrijk rol in het studiesucces. Met ruim 800 collega’s werken we elke dag met passie samen aan het maken van aantrekkelijk onderwijs.

   

 

Over het STC I        Locaties Mail Tamara: t.pols@stc-r.nl
Volg ons op:Vakgebieden I    Vacatures   Bel Tamara: +31 10 448 62 00